Marià Marín: “Catalunya és una gran potència editorial”

Marià Marín, secretari del Gremi de Llibreters de Catalunya, ens explica en aquesta entrevista la importància de les fires tan a Catalunya com pel sector editorial català a nivell internacional.

“A casa nostra es celebren més de vint fires de les quals destaquen el Saló del còmic i el Saló del Manga”, explica Marín. És important destacar aquests dos gèneres perquè tradicionalment no són dos gèneres nadius a Catalunya però sí que les dues fires organitzades aquí han rebut un gran reconeixement internacional: “Els Saló del Manga es considera el segon més important del món i el Saló del Còmic és el tercer del món i un dels més importants d’Europa”.

Amb Marín parlem d’altres iniciatives nostranes pel que fa a la promoció editorial com són la Setmana del Llibre en Català que brinda un espai per establir una connexió molt forta entre el públic i el lector i també, evidentment, Sant Jordi, amb més de 700.000 visitants.

La presència catalana a nivell internacional també és destacable: Catalunya ha estat el primer territori no estatal que ha estat convidada d’honor a les fires de Bolònia i Frankfurt, la primera, referència editorial infantil i la segona, la fira on es negocia el 80% dels drets dels llibres editats.

Marín destaca la gran força que té el sector editorial català i la forta presència de comerços dedicats a la venta de llibres: “Tenim la xarxa més densa de llibreters i llibreteres d’Europa”, comenta.

No us perdeu aquesta entrevista on parlem del poder de la lectura, la importància de la lectura en la infància, activitats culturals i literàries i la projecció catalana a nivell internacional.

(Visited 18 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto