Defensor del client · Barcelona comerç
Luis Álvarez: “Gestionar queixes és un acte de fidelització”

Luis Álvarez és, des de l’any 2015, l’encarregat d’ocupar-se de les diferents peticions, demandes i preguntes que es gestionen a través del servei del “Defensor del client” de Barcelona Comerç. Aquest servei va néixer perquè els i les comerciants estiguéssin informades i informats sobre les possibilitats de gestió en qualsevol tipus de conflicte o de situació amb clients i com a clients.

En aquesta entrevista exemplifiquem situacions, parlem sobre la utilitat de veure el “full de reclamacions” com una eina per a fidelitzar i per apropar-nos als clients i no pas com un instrument tensionador i ens posem en la pell de les persones comerciants que regenten establiments de proximitat o que tenen petites i mitjanes empreses que, al seu torn, també són clients pel que fa a grans corporacions.

“Ara mateix, en tots els contractes s’estipula que si es té algun problema la solució o la resolució passa sí o sí pel jutjat, però nosaltres estem intentant introduïr una figura que facilitaria molt les coses: la figura de la persona mediadora”, amb aquesta figura es crea paritat entre grans empreses i realitats més modestes; es crea precedent i sensibilització de cara a aquestes grans empreses a l’hora de gestionar situacions amb clients que són, al seu torn, realitats empresarials; hi ha estalvi econòmic i, sobretot, hi ha estalvi en termes de temps.

Una entrevista molt interessant on trenquem alguns mites, relaxem tensions i on veiem oportunitats allà on abans percebiem amenaces.

(Visited 23 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto