Associació de Comerciants Zaidín-Vergeles
Javier Macías: “Ara el comerciant també ha de ser empresari i dominar massa àrees”

El Zaidín és el barri amb més gran de Granada. Situat al sud de la ciutat, amb 60.000 habitants, la seva associació de comerciants, la Asociación de Comerciantes Zaidín-Vergelesmés de 100 realitats empresarials associades. Segons el seu secretari, Javier Macías, que també dirigeix una assessoria al mateix barri la situació és greu perquè, com a moltes zones, s’ha sortit del foc per caure a les brases: “Estem immersos en període de transició que ja es venia gestant des de fa molt temps, va arribar la Covid i ho va remoure tot encara més, i ara que sembla que la cosa estava millorant, arriba la guerra d’Ucraïna”.

A El Zaidín s’ha nutrit de classes treballadores i està patint els estralls de la crisi: “Anem sobrevivint: la sensació és que el comerç porta transformant-se des de fa molt temps, i és un sector molt dinàmic, tanquen i obren comerços, la inquietud per obrir no s’ha aturat” però tot es dificulta amb la guerra, amb la pujada de preus dels lloguers, dels subministres, de les matèries primeres, el comerç digital i la manca de digitalització dels comerços.

“A Granada s’ha donat preferència a les grans realitats comercials i això ha trastornat el comerç de proximitat”, explica, i també insisteix en aquesta pluralitat d’interessos, formació i necessitats que tenen els i les comerciants actualment: “la persona que té un comerç ja no nomé es dedica al comerç sinó que ha de tenir coneixements sobre gestió, gestió de personal, digitalització, xarxes socials, relacions amb l’administració, coneixements de màrqueting per fer front a l’amenaça dels gegants digitals… i això és una gran pressió”.

Amb Javier Macías parlem sobre classes socials, sobre futur, sobre digitalització i, com no podia ser d’altra manera, també sobre el resultat de les recents eleccions a Andalusia que es van resoldre amb una victòria del Partit Popular que els permetrà governar amb majoria a la Junta.

(Visited 26 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto