President del Gremi de peixaters
Àlex Goñi: “Cal que el gremi de peixaters i altres sectors ens obrim i transmetem qui som i què fem”

Àlex Goñi és també el president del Gremi de peixaters i hem volgut parlar amb ell sobre la seva realitat, sobre la seva situació i sobre el fet que és un sector vital per l’economia catalana i sobre el qual, creiem, se’n parla poc.

“Els gremis defensen la defensa, la millora i la projecció del sector i duen a terme accions que facilitin i dónin suport als i les comerciants del peix”, explica. Segons Goñi la projecció del sector és vital ja que la societat ha de conèixer el que el sector aporta i el que la mateixa societat aporta a la societat: “Cal que transmetem quina és la nostra situació en aquest món actual, han canviat molt les coses i canviaran encara més”.

Parlem sobre la pandèmia, sobre de quina manera el sector dels i les comerciants de peix va estar reconegut com a bé essencial i com això va comportar una millora econòmica essencial: “Ara bé, també vam ser un dels sectors que vàrem estar més exposats quan hi havia un virus i una sèrie de condicions canviants i molt estrictes, i això també va passar factura”.

Ara bé, un cop passada la pandèmia, arriba una pujada de preus del carburant, una pujada de preus de l’energia i una guerra prop de casa: “L’energia ha pujat a nivell exponencial i en el nostre sector està tenint un impacte directe, nosaltres que som gastadors de molt gel: una parada de mercat, de dotze a catorze metres de frontal, està gastant entre 15 i 16.000€ de gel l’any“.

En aquesta interessant entrevista parlem sobre aquest sector tan important per l’economia, parlem sobre canvis socials en el comerç i en el consum, parlem sobre perspectives del comerç, la realitat i el futur.

(Visited 72 times, 2 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto