Toni Bachiller - FECOTUR Palamós
“No només podem viure de la bellesa de la Costa Brava, hem d’oferir alguna cosa més”

La situació de FECOTUR Palamós ha millorat després de la pandèmia i l’entitat té ara més negocis que mai gràcies a la perseverància i la valentia de les persones que la formen.  240 negocis pertànyen a aquesta entitat que ha sabut reflexionar sobre la seva identitat i ha sabut reconvertir-se trobant oportunitats i col·laboracions amb l’administració i l’entorn.

Toni Bachiller és el seu president: “Totes les crisis serveixen per fer créixer quan les pots superar, i a nosaltres la Covid ens ha permès plantejar-nos debats molt sensibles a la nostra zona”. Un d’aquests debats, per exemple, era la opinió que es tenia sobre les segones residències i la dependència que el comerç i el turisme hi tenien: “Han estat les segones residències les que, en molts casos, han salvat els negocis a moltes famílies”, explica.

FECOTUR també s’ha plantejat quin tipus de comerç vol oferir, i ho tenen clar: “De qualitat, que ja ho era, respectuós i sostenible amb l’entorn, on tota la oferta sigui de quilòmetre zero i no només estigui basat en la restauració, que també, però que es complementi amb altres coses”, explica Bachiller.

Una altra aposta clara és la zona on està Palamós, la seva història i el seu paisatge: en aquest sentit FECOTUR ha emprès, de la mà de l’Ajuntament, una iniciativa molt interessant que està tenint una gran reprecussió: han passat a gestionar la oficina de turisme de Palamós. “D’aquesta manera les persones que hi arriben poden reservar, ho tenen tot organitzat, poden desplaçar-se directament al lloc on volen fer l’activitat perquè també hem fet un conveni amb el sector del taxi: volem posar les coses fàcils i que els dies que les persones passin a Palamós siguin dies d’experiències i qualitat”.

En aquesta entrevista analitzem la pandèmia, les crisis, la valentia de seguir endavant i la importància de la complementarietat entre l’economia de proximitat, el sector públic i la comunitat. No us la perdeu!

(Visited 34 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto