Ens disculpem abans de tot per no haver penjat aquesta notícia tan interessant abans però no ens ha estat possible per motius personals. Tot i així, ens sembla una conversa molt interessant amb Clara Congost i Mar Barberà, redactores de Social.cat, una publicació on-line que aposta per mostrar temes d’interès social i d’economia social i sostenible, entre altres, i també, organitzadores, des del mateix diari, de la Setmana del Llibre Social.
“Catalunya té un teixit molt ric en associacions que treballen moltíssim per acompanyar un o més col·lectius i és important que això se sàpiga i es vegi”, ens comenten.
Des del passat dia 7 de juny i fins avui dia 11 hi ha hagut, a diferents llibreries de Barcelona, trobades temàtiques on s’han convidat les autores i autors de publicacions referents: Aina Lorenzo, Míriam Hatibi, Aya Zuidi, Natza Ferré, Alpha Omar Diallo i altres han parlat de Salut mental, del llibre com a eina d’acció social, de violència masclista, de racisme i, avui a les 11 del matí, a la Llibreria La Tribu (Carrer de Pons i Gallanza, 30, Barcelona) Nadia Ghulam explicarà el seu llibre El país dels ocells sense ales i el Col·lectiu Pirulís, plataforma d’artistes que reivindica l’ús lliure de les columnes publicitàries com espais d’expressió artística i de manifestació, durà a terme un taller d’art per la pau.
La valoració d’aquesta segona setmana del Llibre Social és molt bona: llibreries plenes, molta gent seguint l’actualitat, participant, climes bonics plens de comprensió, de confiança, de sororitat, de crítica i proposta.
Però l’entrevista no només parla de la Setmana del Llibre sinó que parla de totes i tots nosaltres, de com estem, de la riquesa social que tenim, de tot el que podem fer més enllà de les paraules i tota la consciència que portava molt temps removent-se en alguns sectors i volia cridar fort, i ara s’està despertant en sectors amplis de la societat.
Disculpeu la mancança de temps, i no us la perdeu!