Eleccions Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Sandra Bestraten: “Millorar el comerç és millorar la qualitat de l’espai públic”

El passat 17 de maig es van celebrar eleccions al Col·legi Oficial d’Arquitectura de Catalunya. En va sortir guanyadora la candidatura de Guim Costa amb una proposta innovadora basada, a grans trets, en una millora dels serveis que s’ofereixen als i les professionals col·legiats; una millora del prestigi basada en una més gran incidència política i flexibilitat i un acostament de la institució cap a les entitats de cada territori.

A la demarcació de Barcelona, Sandra Bestraten ha estat escollida com a presidenta:

“El carrer no acaba on acaben les voreres, el carrer acaba on acaben els comerços i aquesta és una riquesa que ciutats com Barcelona han de protegir”

Amb ella parlem sobre comerç i sobre ciutat en una interessant entrevista on s’analitza on som i cap on volem anar com a societat en matèria de nuclis urbans.

“La burocràcia ha agafat una complexitat que fa difícil la innovació”, postula Bestraten que reflexiona sobre el repte del COAC d’agilitzar els tràmits: “hem d’establir uns canals de diàlegs molt més efectius i propiciar sinèrgies entre els companys i companyes i en aquest sentit cal una feina contundent”.

Sandra Bestraten també ens explica que Bacelona ha guanyat la capitalitat europea de l’arquitectura i serà la ciutat amfitriona del Congrés Internacional d’Arquitectes l’any 2026 i de com es treballarà molt d’a prop amb les diferents entitats representants del comerç de proximitat: “Hem de conscienciar la societat de que cada vegada que fa una compra on-line està destruint un comerç de proximitat” explica i defensa la seva idea del comerç com a centre i punt de trobada i socialització.

“L’arquitectura vol crear un projecte de vida dins la nostra ciutat o nucli urbà, i fer-ho tant en els espais interiors com en els espais exteriors de relació i socialització, com els carrers i, sobretot, els comerços”.

(Visited 143 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto