Barcelona Comerç presenta la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat

La fundació Barcelona Comerç, que agrupa 23 dels eixos comercials de la ciutat, ha presentat aquest dijous la candidatura a ostentar la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat. L’acte ha comptat amb el suport i presència de l’eurodiputada Dolors Montserrat, presidenta de la comissió de peticions del Parlament Europeu, els Tinents d’Alcalde de Barcelona Jaume Collboni i Janet Sanz, i la regidora de comerç Montserrat Ballarín, i el secretari d’Empresa del Govern de la Generalitat, Albert Castellanos. Segons l’organització també s’han recollit suports de nombrosos regidors de tots els grups, i missatges de suport de la delegada del Govern espanyol a Barcelona, d’altres entitats i federacions comercials, presents a l’acte, i de Vitrines d’Europe, que agrupa les entitats comercials de diversos països europeus, per mitjà d’un vídeo projectat.  També hi ha assistit el director general de comerç Jordi Torrades.

L’acte, que ha tingut lloc a la Delegació del Parlament Europeu de Barcelona, ha comptat amb discursos de Salva Vendrell, president de la Fundació Barcelona Comerç, Lluís Llanas, secretari general de Vitrines d’Europe, el director de la fundació, Alfons Barti, i el Dr. Josep Xurigué, que ha glossat el conjunt de propostes que volen anar acompanyades d’aquesta petició de forma entusiasta.

Segons Barcelona Comerç, la capitalitat europea del Comerç de Proximitat ha de permetre posar les bases per a preservar el model comercial del país, i dotar d’un conjunt de mesures econòmiques que ajudin a la digitalització i aplicació de mesures de sostenibilitat al comerç, entre d’altres projectes que tinguin en compte la cultura, l’esport, la joventut, o la formació.

El proper pas serà presentar aquesta proposta al Parlament Europeu, on serà debatuda per la Comissió de peticions. Es tracta d’una proposta que Barcelona Comerç fa per iniciativa pròpia, però proposa que hi hagi una rotació bianual de la capitalitat arreu d’Europa, a la vegada que Barcelona assumeixi una secretaria general d’aquest nou organisme.

(Visited 114 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto