Gremi de Llibreters de Catalunya
Marià Marín: “Si no hagués calamarsat, hagués estat el millor Sant Jordi de la història”

Aquest Sant Jordi havia de ser el més esperançador. El Sant Jordi “dels somriures” li deien des del Gremi de Floristes. I semblava que ho seria. Els carrers estaven plens, la gent comprava llibres i roses. Teniem ganes d’aquesta diada, no podiem més: volíem sortir, i riure, i celebrar l’amor, la primavera i la cultura.

I es va posar a ploure. I es va posar a calamarsar.

“Les dades del 2019 éren semblants a les xifres que aquest any s’havien obtingut a la una del migdia, haguéssim fet història de nou”, explica Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya.

Totes les persones que tenien parada van quedar perjudicats d’alguna manera, alguns de manera moderada i entre deu i dotze negocis es van veure en una situació catastròfica: “Però ens agradaria també, malgrat la tragèdia, destacar l’actitud i la resposta brutal que va tenir la gent: la gent sortia a protegir els llibres; quan parava de ploure, les persones sortien dels seus aixoplucs i tornaven a caminar i a comprar i, en els dies posteriors a Sant Jordi, es van vendre moltíssims llibres malmesos per la pluja i la calamarsada com a gest solidari”, explica Marín.

El gremi es va posar de seguida en contacte amb l’administració i aquesta setmana passada es va fer un balanç de la situació per tal que es dóni resposta a aquelles empreses, sobretot de la zona de Barcelona, Badalona i el Vallès que van quedar més afectades: “tenim el compromís de l’administració d’ajudar-nos i de donar-nos ajuts directes per tal d’intentar pal·liar l’impacte que va tenir en els diferents negocis”.

Mira l’entrevista completa per a més informació, dades i emocions.

(Visited 31 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto