Fundació Visibles - València
Inma Alapont: “El món és divers i tothom es mereix una oportunitat”

Al Carrer del Convent de Sant Francesc número 6, de València, des de principis de març, podeu anar a esmorzar, dinar i berenar productes naturals i de proximitat en una nova cafeteria que es diu “Plaerdemavida”. La particularitat d’aquesta cafeteria és que el servei són persones amb autisme.

L’autisme és una condició del neuro-desenvolupament que incideix sobretot en la comunicació i  la interrelació socials, en el fet que les persones que en tenen també desenvolupen uns interessos especials de manera més intensa que les persones que no entenen i, en alguns casos, també hi pot haver algun tipus de desregulació sensorial, és a dir, és més complicat discriminar i regular els estímuls que arriben tan de l’exterior com de dins el propi cos (podeu trobar més informació sobre l’autisme i entitats i projectes relacionats amb aquesta condició al web de la Federació Catalana d’Autisme).

Parlem amb Inma Alapont, fundadora de la Fundació Visibles i ideòloga d’aquesta iniciativa que ens explica el per què d’una cafeteria inclusiva i com ajuda tant a les persones amb autisme com a la societat en general: “la cafeteria té un doble objectiu, generar oportunitats de feina a un col·lectiu molt invisibilitzat; i, alhora, explicar i sensibilitzar sobre l’autisme a la població en general”.

Durant aquest primer mes que la cafeteria ha estat en funcionament, les coses han anat prou bé: “volem que la gent que vingui no vingui per pena, sinó perquè realment la cafeteria ofereix un bon producte, un bon servei i està emmarcada dins un projecte bonic”.

A Ràdio Comerç estem compromeses i compromesos amb la inclusió, la participació, la diversitat i les iniciatives que generen espais de trobada i comprensió entre col·lectius i realitat. No us perdeu l’entrevista!

(Visited 26 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto