Universitat Autònoma de Chile
Marcos Cereceda: “Hem de preparar les ciutats perquè puguin acollir la població sènior”

Parlem amb el professor i investigador de la Universitat Autònoma de Chile Marcos Cereceda, sobre els diferents tipus d’urbanismes post-pandèmics que es plantegen: l’urbanisme de les cures, l’urbanisme sostenible, l’urbanisme de les smart city i, tot i ser tràgic i dur, l’urbanisme de post-guerra: “en aquest moment hi ha una discussió a nivell global sobre quin tipus d’urbanisme necessitem, i aquesta incertesa té una cosa en comú, i és que en tots els escenaris hi haurà població sènior”.

En aquesta interessant conversa parlem de la ciutat del futur, de mesures que es poden prendre per tal d’adequar la ciutat que volem a la població que serem.

A més també ens plantegem qüestions tan universals com la necessitat d’incidir més en l’accessibilitat cognitiva i s’anomenen algunes propostes de millora a la realitat urbana actual: potenciar les zones de descans i conversa; emprendre iniciatives que donin suport a la població sènior en les tasques diàries (comprar, anar a fer encàrrecs…) per tal que pugui aprofitar la seva energia per a fer coses que li agrada; parlem de telemedicina, de drons, de zones rurals i del tercer sector.

Podeu veure algunes idees d’en Marcos Cereceda en aquest article titulat: “Urbanismo Sérnior”, sobre el que hem basat l’entrevista. Iniciem, amb ell, una sèrie de col·laboracions i reflexions sobre la ciutat, el comerç i l’urbanisme actuals i, sobretot, sobre les possibilitats que existeixen pel futur.

(Visited 95 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto