Barcelona Oberta
Gabriel Jené: “L’estudi qüestiona actuacions vinculades a l’urbanisme de Barcelona”

Barcelona Oberta va presentar el passat dia 5 d’abril un estudi titulat “Importància de l’economia del visitant de la Regió Metropolitana de Barcelona” que posa en dubte les polítiques de tancament i baixes emissions del consistori. Parlem amb Gabriel Jené, president de l’entitat, que planteja les conclusions i reflexiona sobre les mateixes:

“Intentem posar damunt la taula unes variables econòmiques importants econòmiques i significatives, no només pel comerç, sinó per l’economia de la ciutat”

L’estudi es va fer sobre una mostra de més de 2.900 persones enquestades i va ser capitanejat per Barcelona Oberta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Cambra de Comerç de Barcelona.

A la presentació del mateix va assistir la regidora de comerç, la Sra. Montserrat Ballarín; van assistir-hi regidors de diferents formacions polítiques i, segons Jené: “Creiem que una consciència clara i una necessitat de reflexió sobre l’estudi hi és, però de moment no hem tingut cap resposta per part de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona”, tot i que des de fa temps, segons Jené, es reclama una certa posició sobre aquesta realitat.

Dades significatives

Entre d’altres xifres, l’estudi conclou que un 28% de les persones que consumeixen al comerç i la restauració barcelonina són clients metropolitans (això suposa un 3900M€ d’ingressos).

Sobre les xifres de consum, un 18% del consum a comerç i restauració de la ciutat vindria del sector turístic (2400M€) i un 54% dels mateixos barcelonins i barcelonines (7500M€).

Una altra dada significativa és que el 58% dels enquestat deixaria d’anar a Barcelona si no hi pogués accedir amb el seu vehicle privat.

L’estudi també parla de “desconnexió emocional” cap a la ciutat amb l’eliminació de carrils que s’està efectuant en previsió de la reactivació de les zones de baixes emissions (iniciativa actualment anul·lada per sentència del TSJC).

Accions i propostes

Des de Barcelona Oberta no fan propostes d’acció sinó que el que pretenen és generar una reflexió que tingui en compte el procés de transformació urbanística, posant de manifest les necessitats que consideren essencials perquè continui funcionant la ciutat tenint en compte la idiosincràsia de cada zona de la ciutat: “Tots volem treballar sobre un urbanisme més pacificat, més sostenible, més per a les persones, més verd, més amable des del punt de vista de les aceres i la morfologia dels carrers però tenint en compte la capacitat que té la ciutat d’atraure visitants i el que significa per la ciutat i la seva activitat econòmica”.

(Visited 72 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto