Xavier Roig: “Anar a un bar hauria de costar més diners”

Xavier Roig, enginyer i escriptor, ha denunciat a Ràdio Comerç la proliferació de bars al nostre país, que a Catalunya es troba ja per sobre d’Espanya en percentatge de facturació sobre el PIB; un índex que dobla el que presenta França, tal i com apuntava dies enrere en un article al diari econòmic VIA Empresa. Al seu entendre, “és preocupant que un sector com l’hostaleria ocupi tant d’espai, sobretot quan aporta tan poc valor afegit”.

“No són negocis competitius sans”

Segons Roig, “els bars han sobreviscut a la pandèmia perquè són una economia de misèria” i ha subratllat la paradoxa que, després d’aquesta etapa “molts comerços no obren però tots els bars tornen a obrir”. Així mateix, l’enginyer constata que el sector laboral de l’hostaleria “s’alimenta de la immigració perquè la gent del país no accepta aquests llocs de treball. No són negocis competitius sans”.

“Crea llocs de treball precaris”

Xavier Roig ha denunciat que aquest sector “crea llocs de treball precaris” i ha responsabilitzat l’Administració i el seu caire populista de mantenir aquesta situació. “Anar a un bar hauria de costar més diners”, considera, per tal de poder oferir als professionals d’aquests establiments un sou digne.

(Visited 48 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto