Observatori Econòmic Eixos
David Nogué: “Al Vallès Occidental hi ha territoris amb gran potencial comercial”

Parlem amb David Nogué, CEO i fundador de l’Observatori Econòmic Eixos.cat sobre un estudi recent que analitza l’estat del teixit comercial de la comarca del Vallès Occidental.

Amb més de 25.000 comerços visitats i una metodologia pròpia, l’equip d’Eixos.cat aconsegueix fer fàcil d’entendre un anàlisi que, pels que estem menys avesats a la interpretació de dades, podria ser ferragós: mapes amb categorització cromàtica clara; resums sintètics i efectius; conclusions basades en nombres i extrapolades a exemples, i propostes d’actuacions que tenen en compte les característiques i la idiosincràsia de cada territori des d’una visió tan general (a nivell comarca) com més particular (a nivell municipi).

Amb la recopilació d’aquestes dades s’aconsegueix l’Índex de Salut Comercial al Vallès Occidental: algunes de les conclusions de l’estudi són que 6 municipis de la comarca concentren el 87% del comerç i 17 municipis tenen menys de 500 comerços o no arriben als 500. 5 municipis es troben en risc de desertització comercial i l’estudi també fa propostes i interpretacions sobre per què passa això i què es pot fer en aquesta situació.

Una conversa molt interessant i amena amb David Nogué que posa en valor la importància del comerç de Planta Baixa i planteja escenaris possibles i efectius per tal de protegir-lo, mantenir-lo o incentivar-lo.

(Visited 77 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto