Sessions informatives
Què és una APEU i com pot ser útil per al comerç?

Esade Creapolis i l’Ajuntament de Barcelona impulsen una iniciativa de promoció i reactivació del comerç de proximitat com a forma de dinamitzar i cohesionar els barris de Barcelona, reactivant l’economia de la ciutat.

Què són les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs)

Un dels projectes que ajudarà especialment a assolir aquests objectius són les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs), uns bons instruments de gestió que han demostrat des de fa més de cinquanta anys i en molts països del món, que afecten positivament al desenvolupament econòmic de la zona on es creen.

En aquest sentit, Esade Creapolis i l’Ajuntament de Barcelona promouen un conjunt d’iniciatives per sensibilitzar i formar al sector comercial. Amb aquestes accions, els professionals del comerç poden accedir al coneixement suficient per valorar la possibilitat d’impulsar una APEU al seu entorn, en aplicació de la Llei 15/2020 de 22 de desembre aprovada pel Parlament de Catalunya.

Sessions informatives i formatives gratuïtes online

Així, Esade Creapolis, posa a la disposició de comerciants, membres de junta de les associacions dels eixos comercials de Barcelona, tècnics i gerents, diverses sessions informatives i formatives gratuïtes online, de 14:30 hores a 17:00 hores sobre què és una APEU i com pot ser útil pel comerç. Aquestes sessions s’impartiran en diversos dies per poder oferir flexibilitat a les persones interessades.

La formació anirà a càrrec de diversos experts: Núria Beltran, experta en el sector del comerç/retail. Conferenciant, assessora i formadora; Noelia Hurtado, consultora col·laboradora a Esade Creapolis i Jordi Bacariaconsultor i formador del programa, especialitzat en desenvolupament d’àrees comercials.

Així doncs, es tractaran temes com ara:

  • Antecedents de les APEU: BID’s  i Town City management
  • Algunes reflexions sobre les associacions de comerciants (o associacions PAE)
  • Diferencies entre les APEU i les associacions.
  • Com es finança una APEU.
  • Quin paper te l’associació? Impulsar una APEU implica extingir-la?
  • Quins passos s’han de seguir per crear una APEU.
  • Punts clau per a l’èxit del projecte.
  • Col·loqui entre tots els assistents.

Les inscripcions es poden formalitzar en aquest enllaç.

 

(Visited 132 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto