Parlem amb Foment Mataroní
Ramón Salicrú: “La nova estructura urbana es basa en menys tràfic i més comerç i cultura”

Parlem amb Ramón Salicrú, president de Foment Mataroní  una entitat centenaria sense ànim de lucre al cor de Mataró que ofereix projeccions cinematogràfiques, teatre i altres activitats a les seves sales.

“Des de Foment Mataroní procurem un tipus de pel·lícules menys comercials però amb un missatge que susciti debat i diàleg”, afirma.

També afegiex que aquest model no té res a fer davant a les grans empreses distribuïdores i de projecció de cinema. El seu projecte és més vocacional i respon a una voluntat de servir a la població i d’oferir una oferta que va més enllà.

Salicrú insisteix sobre la importància d’entitats com Foment Mataroní i altres associacions que estan dinamitzant i revitalitzant el centre de la ciutat després de la pandèmia mitjançant una oferta de qualitat. Aquesta entitat ha vist com canviava el concepte de ciutat i de comerç i, a través d’aquest canvi, veu un retorn a la vida i la participació del centre de la ciutat escapant de grans instal·lacions comercials.

“Les ciutats seran un centre de convivència on el cotxe desapareixerà (…) el centre de les grans ciutats tindrà una relació amb tots els altres factors urbanístics de la ciutat”.

Amb Salicrú parlem del projecte de futur de les ciutats i pobles actuals on s’eviti la perifèria i on hi hagi oferta comercial i cultural a totes les zones urbanes i residencials.

Parlem sobre ciutat, comerç i cultura i reflexionem sobre els antics i nous models i el paper i el valor de les petites i mitjanes empreses davant les grans corporacions.

(Visited 38 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto