Crisi energètica
PIMEC demana canviar el sistema de fixació de preus de l’energia

Davant l’escalada de preus pel que fa al sector energètic, PIMEC ha enviat una carta a la presidenta de la Comissió Europea. Segons els seus estudis hi ha empreses en risc de tancament i les pèrdues de llocs de treball es podrien elevar a 320.000.

A la carta, que es va enviar la setmana passada, el president de PIMEC, Antonio Cañete, va demanar “una configuració de preus justa, que no permeti rendes excessives, amb l’objectiu d’evitar un desequilibri dins del teixit empresarial”. En aquest sentit, va apuntar que “la configuració actual suposa un cost de 1.700 euros per càpita a l’any i un ingrés excessiu pel sistema elèctric de 70.970 milions” .

Cañete també ha insistit en què “cal treure el gas natural del sistema de fixació de preus marginalista en el mercat majorista de l’electricitat, atès que en les circumstàncies actuals el seu preu és responsable de més del 50% de l’augment dels preus de l’electricitat”.

Resultats de l’enquesta

El responsable d’estudis de PIMEC, Moisès Bonal, ha presentat els resultats de l’enquesta de la patronal, elaborada al mes de febrer, abans del fort impacte de la guerra a Ucraïna: “Podem constatar que el 62% de les empreses es poden veure afectades per aquesta situació, un 16% de les quals tindrien dificultats per seguir amb la seva activitat per l’escalada de preus”. En aquest sentit, ha explicat que aquestes xifren indiquen que “poden estar en risc uns 320.000 llocs de treball”. “Més de la meitat de les empreses han vist augmentat el preu en més d’un 50%, algunes han vist fins i tot augments del 200%. La situació és greu i insuportable per les pimes”, ha assegurat.

Vídeo presentació de l’enquesta

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CvOGn0NQ2eY” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

(Visited 14 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto