Catalunya el hub d’start-ups més gran del sud d’Europa

Aquest passat 7 de Febrer el Departament d’Empresa i Treball va presentar un estudi de l’ecosistema del sector de les Start-Ups que col·loca Catalunya i Barcelona com el hub d’startups més gran del sud d’Europa, siguent la tercera posicionada en popularitat.

Roger Torrent, conseller del Departament, i Lluís Juncà, director general d’Innovació del Govern, van anunciar que Catalunya compta amb 1.902 empreses emergents, un 11,4% més que el 2021 i un 25% més que abans de la pandèmia. En relació a períodes anteriors, aquestes xifres es col·loquen un 75% per sobre de les del 2016.

Catalunya el segon millor lloc per emprendre

Segons l’estudi, Barcelona és el segon millor lloc per obrir una empresa, només per darrere de Berlín segons el Startup Heatmap Europe. Aquest pòdium s’aconsegueix gràcies a la seva connectivitat internacional, una forta comunitat emprenedora, la confiança en el seu rendiment i un impacte a llarg termini.

Catalunya ha estat un cop més territori rècord en captació d’inversió: durant el 2021 les startups catalanes van recaptar un total de 1.479 milions d’euros, un 246% més que l’any 2020. A més, durant l’any passat es van tancar 207 rondes d’inversió per part d’empreses emergents catalanes, la metiat de les quals van aconseguir recaptar més de 100 milions de dòlars.

2.5 milions d’euros de suport

En aquesta realitat empresarial el Govern aporta ajudes de fins a 75.000 euros a les empreses que es troben en fases primigènies, una etapa clau per al seu futur. En total, el Govern destina a aquestes empreses 2.5 milions d’euros l’any a fons perdut.

 

Font: Nació Digital

Imatge: Pixabay

(Visited 14 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto