Catalunya recapta quasi la meitat de l’impost de patrimoni de tot l’Estat

En total Catalunya va recaptar un 45,45% del total de l’impost de patrimoni de tot l’estat espanyol entre 2014 i 2019: 2.900 milions d’euros d’un total superior a 6.400 milions.

Segons un informe del Departament d’Economia de la Generalitat amb dades de l’Agència Tributària i resumit en un article a La Vanguardia, altres territoris com Madrid, per exemple, no ingressen res per aquest impost i s’estalvien al voltant d’uns 5.200 milions d’euros. Aquest estalvi és degut a la manca de recaptació gràcies a la bonificació del 100% dels impostos que posseeix la comunitat.

A Catalunya, en canvi, segons l’informe, a Catalunya el nombre de contribuents que va declarar aquest impost va créixer un 12,3% a Catalunya en sis anys.

A Catalunya es comença a declarar sobre el patrimoni a partir dels 500.000 euros. Segons alguns mitjans de comunicació (La Vanguardia, Nació Digital) la intenció del Govern és intentar “harmonitzar” aquest impost fiscal la quota del qual, aquí, oscil·la entre el 0,25% i el 2,75%. Espanya és un dels territoris amb els impostos pel patrimoni més alts de tota l’OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics).

 

Font: Nació Digital

Imatge: www.pixabay.com

(Visited 14 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto