Ernest Maragall: “Comença a ser urgent la regulació de les ‘dark kitchen’ i les ‘dark shop'”

Ernest Maragall, regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya i cap de l’Oposició a l’Ajuntament de Barcelona, ha manifestat a Ràdio Comerç que “comença a ser urgent la regulació de les ‘dark kitchen’ i les ‘dark shop'”. Segons l’edil, comença a ser perillós que el govern municipal encara no hagi començat a fer-ho, alhora que ha reclamat que els comerciants facin pressió perquè es faci.

“Aquest desavantatge competitiu ha de ser regulat i evitar aquest abús”

En l’entrevista mantinguda a Ràdio Comerç, Maragall ha definit aquest tipus d’activitats com “una experiència indesitjable de serveis quasi industrials o d’explotació encoberta de treball precari o de competència deslleial envers altres comerços que assumeixen tota una sèrie de costos. Aquest desavantatge competitiu ha de ser regulat i evitar aquest abús”.

El cap de l’Oposició municipal també s’ha referit a les propostes d’ajudes directes per tal d’aconseguir la recuperació econòmica del retail a Barcelona; unes ajudes que haurien de “compensar situacions de dificultat associades amb la pandèmia”, però que, en opinió d’Ernest Maragall, “han de ser capaces de convertir-se en activitat econòmica, de multiplicar; que no sigui una subvenció per compensar una pèrdua momentània, sinó un mecanisme de posar dempeus l’activitat comercial i projectar-la”.

“Aquest desavantatge competitiu ha de ser regulat i evitar aquest abús”

Maragall també s’ha referit als Bonus Consum, una iniciativa implantada als darrers mesos a mig centenar d’eixos comercials i més de 2.500 botigues. “Ha tingut un cert èxit, però en alguns casos no se n’ha fet un bon ús. Hi ha hagut desequilibris manifestos entre alguns eixos i barris i uns altres. Cal una redistribució amb més sentit i una certa coherència social. Hi ha alguns aspectes a millorar en aquesta iniciativa”.

El regidor d’Esquerra considera que “la comunicació i la logística del Bonus Consum són millorables. L’experiència ens parla d’uns desequilibris en eixos i barris. Hi ha barris sencers en què no s’ha bescanviat ni un sol bonus. Caldria una distribució més homogènia, i amb més intensitat a les zones amb menys capacitat de renda”.

“Aquest desavantatge competitiu ha de ser regulat i evitar aquest abús”

A Ràdio Comerç també hem valorat la compra de 50 locals a peu de carrer, per part de l’Ajuntament, per destinar-los a projectes econòmics i de dinamització cultural i social. “La iniciativa és bona i cal repetir-la -ha declarat Ernest Maragall-, però no de la manera com s’ha gestionat. Cal orientar-la cap a la dinamització de zones amb dificultats amb l’objectiu de reanimació econòmica i no l’alimentar la competència amb eixos comercials d’èxit”.

Segons el cap de l’Oposició, «el govern ha anat al que és fàcil. S’haurien d’haver adquirit uns altres locals. L’experiència reclama ser millorada”.

 

 

(Visited 101 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto