Guillem Lopez Casasnovas: “Atendre bé el client d’un comerç no és tan fàcil”

Guillem López Casasnovas, catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, analitza en aquesta entrevista a Ràdio Comerç l’ocupació que es genera al món del comerç i a la restauració, després que al mes de novembre es va enregistrar una xifra rècord en ocupació i una reducció clara de l’atur. Encara que aquesta evolució podria interpretar-se de manera positiva, hi ha alguns aspectes que preocupen en el mercat de treball, com ara el minso augment del PIB.

“No és que el model generi aquesta mena d’ocupació, sinó que la regulació ha afavorit aquesta ocupació ens ha endinsat més en el model de baix cost”, adverteix López Casasnovas, que afegeix que “si facilites molt el treball temporal, fas més atractiu el sector de baixa productivitat”.

“Atendre bé el client d’un comerç no és tan fàcil”

El catedràtic ha volgut diferenciar el personal de botiga del que treballa a un restaurant. Al seu entendre, “el treballador del comerç té unes habilitats diferents al de la restauració”. L’expert manifesta que “atendre bé el client d’un comerç no és tan fàcil. Si no està motivat i no és lleial a l’empresa, difícilment estarà a l’alçada de les circumstàncies”.

És per això que Guillem López Casasnovas reclama per al personal del comerç “unes condicions de treball dignes, que es vegi el compromís de l’empresari amb el treballador, en el sentit que quan et contracten no ets una peça més que ajudis a salvar una temporada sobre la base d’una retribució minsa”.

“Tant de bo el comerç i la restauració tinguessin problemes per trobar personal”

El professor també ha declarat a Ràdio Comerç que “tant de bo el comerç i la restauració tinguessin problemes per trobar personal per atendre els seus establiments perquè voldria dir que hi ha altres sectors econòmics que estan generant llocs de treball de més qualificació”.

López Casasnovas lamenta que estiguem “ancorats en un model de producció que genera ocupació precària, molt poc estable i amb un PIB que creix amb molta dificultat”.

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto