Marta Lorenzo: “S’ha de pensar en trobar un espai, cada dia, per fer coses que et facin feliç”

En aquesta nova edició de “Sense temps per perdre” parlem amb Marta Lorenzo, emprenedora i vice-presidenta de l’Associació de Comerciants Creu Coberta.

Amb la Marta analitzem el concepte de reforma laboral i parlem sobre les diferents iniciatives que s’han emprès des de l’associació que ella lidera juntament amb altres comerciants mentre reflexionem sobre el concepte de “comerç” i la dinàmica del temps que hi ha instaurada en aquest sector, on, com molt bé puntualitza:

“Abans el botiguer o la botiguera éren persones que vivien en el seu establiment, per tant, aquesta pacificació horaria era més fàcil. Ara tot això ha canviat”.

També reflexionem sobre de quina manera la feina s’ha convertit en l’eix de les nostres vides i en com, encara que sigui una mica, cada dia hem de trobar un espai per a dedicar a aquelles activitats o aquelles persones i coses que ens fan feliços.

Un canvi d’aquestes característiques és possible a Barcelona, segons Lorenzo, i va molt associat al concepte que des de l’Associació fa temps que es defensa de la “ciutat dels quinze minuts”, una idea urbana en que tots els serveis necessaris pel dia a dia puguin estar en un ràdi de temps de 15 minuts. Per tal d’assolir aquesta realitat cal dotar les ciutats d’estructures de transport, facilitats horàries i oferta de serveis adequades. Tot i així, la Marta Lorenzo no creu que el canvi es pugui dur a terme en un tres i no res, és més, defensa una reforma progressiva i gradual per tal d’anar anticipant tots els canvis que se’n desprendran sobretot dins el sector comercial:

“Per tal de fer això, és de vital importància que les administracions es comprometin i que posin en marxa iniciatives i acompanyaments per garantir que la transició sigui còmode per tot el sector “

(Visited 47 times, 1 visits today)

You might be interested in

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto