Rafel Muria, Javier Oliveira i Assocome, també han estat premiats per l'Acadèmia de Gastronomia
Jordi Vilà, Premi Nacional de Gastronomia 2021

El Palau de Pedralbes ha estat la seu escollida per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició per fer el lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2021.  Enguany els guardonats han estat Jordi Vilà, xef del restaurant Alkimia de Barcelona, amb el Premi Nacional de Gastronomia; Rafel Muria, xef del restaurant Quatre Molins de Cornudella al Priorat, amb el Premi Revelació; Javier Oliveira del restaurant Via Veneto, amb el Premi Cap de sala; i Assocome, l’associació d’empreses majoristes Mercabarna amb el Premi Especial de l’Acadèmia.  

Entrega dels Premis Nacionals de Gastronomia 2021 

L’Acadèmic i Tresorer Ramon Agenjo i Bosch juntament amb el Director Territorial a Catalunya del Banc Santander, Sr. Eduard Miró i Contijoch, van fer l’entrega del Premi Especial a Assocome – Associació d’Empreses Majoristes de Mercabarna, l’associació sense ànim de lucre que aglutina les empreses i els gremis majoristes de fruites i hortalisses i peix i marisc que operen al polígon alimentari. Un reconeixement a la solidaritat i voluntat extremes dels majoristes i empleats de les empreses Mercabarna. Ho van demostrar amb escreix durant els primers mesos d’estat d’alarma i segueixen fent-ho durant tota la pandèmia, no deixant de proveir a botigues, mercats o supermercats fruites i hortalisses, peix i marisc, i carn i aviram per garantir que tothom pogués alimentar-se. 

Seguidament, el Sr. Valentí Roqueta i Guillamet, Acadèmic i membre de la Taula Directiva de l’Acadèmia, del Premi Cap de Sala a Javier Oliveira i Onieva, del restaurant Via Veneto on ha desenvolupat la seva carrera.  

La Sra. Carme Ruscalleda i Serra, vicepresidenta de l’ACGN juntament amb l’Hble. Sra. Teresa Jordà i Roura, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural  entreguen el Premi Revelació 2021 a Rafel Muria i Franch, del restaurant Quatre Molins, situat a la comarca del Priorat i  també conegut com el xef de la mel. 

Finalment, el M. Hble. Sr. Pere Aragonès i Garcia, president de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Carles Vilarrubí i Carrió, president de l’Acadèmia van fer l’entrega del Premi Nacional de Gastronomia 2021, a Jordi Vilà i Badia, xef del restaurant Alkimia de Barcelona.  

Producció del documental “La sopa d’all i el món que ve” 

Els Premis Nacionals volen reconèixer els diferents actors que fan de la gastronomia un dels motors econòmics del nostre país. Segons Carles Vilarrubí, president de l’ACGN, “aquests premis van néixer com a reconeixement d’un ofici tan noble i antic com el de cuinar, produir, abastir o aconseguir l’harmonia entre el plat, el comensal i el lloc. Un premis que sense dubte ajuden a preservar la identitat de la nostra cultura gastronòmica”.  

Per reforçar aquest reconeixement, el dimecres 28 de juliol s’estrenarà a TV3 “la Sopa d’all, i el món que ve”, un documental que ens convida a reflexionar sobre el moment crític i el punt d’inflexió que viuen el sector de la gastronomia i la indústria agroalimentària del país.

Al voltant d’una taula, set comensals – gastrònoms, cuiners i productors – gaudeixen d’un àpat i una conversa distesa sobre com de rica i saludable ha estat i és la nostra gastronomia. Una taula com a símbol de valors i que fa venir ganes de seure amb amics, menjar i conversar.  

Els guanyadors d’aquests premis nacionals són el resultat d’un procés de votació secret que els Acadèmics realitzen al llarg de l’any. L’Acadèmia selecciona els cuiners, professionals, institucions o col·lectius per l’excel·lència en la seva tasca i per l’aportació a la cuina i a la gastronomia del nostre país.  

(Visited 7 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto