Entrevistes a Faustí Bosch, Pere Chías, Joan Guillén i Baldiri Ros
Reportatge: Es presenta la IGP Ratafia Catalana

Foment del Treball va acollir aquest dijous la presentació de la Identificació Geogràfica Protegida Ratafia Catalana, que lidera el Consell Regulador d’aquesta IGP, apadrinada per l’humorista i caricaturista Òscar Nebreda. L’acte, en que hi ha participat el vicepresident de Foment del Treball i president de l’Institut Agrícola, Baldiri Ros; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chías, i el president de la IGP, Faustí Bosch, ha servit per reivindicar la vigència i modernitat de la ratafia catalana com a licor de referència, popular, tradicional i propi, per a que sigui inclòs a les cartes dels restaurants, i recomanat per a les sobretaules per part dels propis restauradors.

La campanya implica els productors de la IGP, els restauradors, i els distribuïdors, i per això ha comptat també amb la presència del president del Consell Regulador, Faustí Bosch, que ha parlat en nom dels productors

D’altra banda, la campanya no té sentit sense la presència dels restauradors. Per això, Pere Chías, president del Gremi de Restauració, ha donat suport decidit a la campanya, i ha proposat que la ratafia no només sigui un xupet o digestiu, sino que es prengui com a aperitiu

La presentació de la campanya ha estat a càrrec d’Enric Porta, secretaru del Consell Regulador, que ha explicat el desenvolupament d’aquesta acció al llarg dels propers mesos. En nom dels distribuidors, Toni Falgueras del Celler de Gelida ha destacat les virtuds de la ratafia davant altres licors europeus que es consumeixen a Catalunya i als quals la ratafia no té res a envejar. L’il·lustrador Oscar Nebreda ha realitzat un dibuix al·lusiu a la ratafia durant l’acte.

Baldiri Ros, vicepresident de Foment del Treball i President de l’Institut Agrícola, ha recordat en la seva introducció la importància de l’agricultura i tota l’economia que té a veure amb la terra i els seus valors, potenciats després de la pandèmia.

(Visited 181 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto