Xavier López Remolà
“La finestreta única ha de facilitar la correcta tributació de l’IVA de l’online”

Aquest mes de juliol ha entrat en vigor la nova llei de l’IVA a aplicar al comerç electrònic. En aquest sentit, la patronal Cecot ha programat un webinar al voltant d’aquest nou IVA i sobre com afecta l’ecommerce; una formació que se celebra aquest dimarts, 6 de juliol.

Com a avançament, hem volgut acudir a en Xavier López Remolà, economista i consultor a Rius Consultors Associats, firma que assessora fiscalment precisament la patronal Cecot. Aquest professional ha confirmat a ràdio Comerç que “la nova llei pretén facilitar el comerç comunitari entre els diversos països de la Unió Europea”.

“La finestreta única ha de facilitar la correcta tributació de l’IVA de l’online”

L’anterior normativa establia uns llindars que suposaven obstacles per als comerciants i “la UE ha rebaixat el llindar a 10.000 euros i ha establert el mecanisme de la finestreta única, que ha de facilitar la correcta tributació de l’IVA de l’online”. D’aquesta manera, “amb una sola gestió es podrà liquidar l’IVA de les vendes fetes a tots els països”.

Xavier López informa que “cada comerciant haurà d’esbrinar l’IVA aplicat a cada país i sobre cada producte” i liquidar-ho a l’Agència Tributària espanyola”. Així mateix, explica que, “amb el nou sistema, els comerciants tindran dues opcions: o donar-se d’alta a la hisenda de cada país en què operen o acollir-se al règim de la finestreta única, que sempre serà més fàcil”

“Els preus seran més justos”

La nova llei de l’IVA sobre el comerç online també contempla canvis pel que fa a l’activitat importadora. “S’ha passat d’un límit de 22 a 150 euros per a productes d’importació, però hi ha unes obligacions per als intermediaris que importen els productes”, adverteix Xavier López Remolà. Al seu entendre, “els preus seran més justos, perquè l’IVA que s’aplicarà” evitarà la competència «artificial» de preu.

Igualment, el consultor de Rius Consultors Associats comenta que “la nova llei estalviarà als comerciants el servei de gestoria als marketplaces, que no era precisament barat”.

Webinar de Cecot

Podeu ampliar la informació sobre aquesta nova llei de l’IVA sobre l’ecommerce en el webinar d’aquest dimarts, 6 d’octubre, organitzat per la patronal Cecot i impartit per en Lluís Garcia-Cascon Sala, expert en fiscalitat i finances.

 

 

 

 

 

 

(Visited 39 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto