Jordi Castellana: “L’acord sobre horaris comercials és important, però aquí no hi és tothom”

El passat, 16 de juny, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana va portar a la Comissió d’Economia de l’Ajuntament de la capital una proposició al voltant de l’acord sobre horaris comercials i que preveu una pròrroga de l’actual conveni, que preveu l’obertura dels establiments els diumenges des de les 12 del migdia afins a les 8 del vespre entre els mesos de maig a setembre.

“L’acord sobre horaris comercials és important, però aquí no hi és tothom”

Jordi Castellana, economista i regidor pel grup municipal d ‘Esquerra Republicana a l’ajuntament de Barcelona i president de la Comissió d’Economia i Hisenda, reivindica la necessitat d’aprofundir en l’acord sobre horaris comercials. En una entrevista a Ràdio Comerç, l’edil considera que, tot i ser un acord històric i que compta amb el suport de les dues principals patronals del comerç barceloní, no tothom hi és representat: “L’acord sobre horaris comercials és important, però aquí no hi és tothom i falta complementar-lo amb altres parts”, ha declarat.

Castellana manifesta que “cal crear marcs de confiança per assolir el millor acord, perquè ens afecta al model comercial de ciutat”. Així mateix, ja acusat el govern municipal “de voler penjar-se la medalla de l’acord sobre obertura comercial en diumenges, tot posant en risc les reaccions posteriors, perquè cal englobar tots els agents implicats”.

“Necessitem dades i estudis que ens puguin permetre saber l’impacte que tindrà aquesta mesura”

El president de la Comissió d’Economia i Hisenda declara que “no tenim suficients dades per prendre una decisió sobre l’acord d’horaris comercials”, a la vegada que recorda que “els horaris comercials han de permetre conciliar compromisos laborals i familiars”. Jordi Castellana ha reiterat el vot d’Esquerra favorable a la pròrroga de l’acord, però ha insistit a Ràdio Comerç la disposició a estar oberts a parlar-ne, “però necessitem dades i estudis que ens puguin permetre saber l’impacte que tindrà aquesta mesura”.

 

 

 

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto