La Cap de l'Àrea de Comerç avança les noves ajudes per al sector
Marta Raurell: “Llançarem la línia de suport a la reforma i obertura de nous comerços”

Marta Raurell, cap de l’Àrea de Comerç del Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, ha avançat a Ràdio Comerç els nous paquets de mesures per ajudar els professionals del comerç, la restauració, l’oci nocturn, els firaires i els parcs infantils privats. Raurell ha elogiat el paper d’aquest col·lectiu durant la pandèmia i exposa com la crisi del coronavirus ha influït en l’evolució del retail.

“Que s’estiguin administrant les vacunes fa que entre tots veiem que la situació pot començar a normalitzar-se”

“Han passat una època molt dura -ha declarat la cap de l’Àrea de Comerç-, la situació ha estat complicada”. Tot i això, ha assenyalat que “el comerç és molt heterogeni, i alguns han incrementat vendes i altres han patit molt. Que s’estiguin administrant les vacunes fa que entre tots veiem que la situació pot començar a normalitzar-se”, ha afegit.

Marta Raurell tambié ha declarat a Ràdio Comerç que, “des del Consorci s’han promogut ajudes per valor de més de 360 milions d’euros, ajuts extraordinaris per injectar al comerç. 200 milions corresponen a la línia de suport a microempreses i petites empreses per al pagament d’ERTOs”.

Així mateix, ha subratllat que “s’ha mirat de tramitar els ajuts de la manera més àgil possible, s’han simplificat al màxim els processos”.

Raurell ha avançat que el Govern acaba d’aprovar “un paquet de 15 milions d’euros d’ajudes a l’oci nocturn i dels parcs infantils privats, així com un altre paquet d’ajudes de 300.000 euros per als firaires”.

“Llançarem la línia de suport a la reforma i obertura de nous comerços”

En aquest sentit, Marta ha informat a Ràdio Comerç que des del Consorci “estem traient línies d’ajuts per a totes aquelles activitats que van haver de tancar i la seva facturació va quedar malmesa. Llançarem la línia de suport a la reforma i obertura de nous comerços. La pandèmia ens ha deixat els carrers amb alguns tancaments que ningú no voldria i volem”

Així mateix, Raurell ha reivindicat la voluntat d'”acompanyar la transformació digital dels comerços”. La Cap de Comerç ens parla en aquesta entrevista de digitalització, del comerç de proximitat, de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana o de si aquests professionals haurien hagut de ser considerats col·lectiu de risc i haver accedit prioritàriament a l’administració de les vacunes.

(Visited 156 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto