"L’Apeu serveix per generar un espai de vida i de negoci millor"
Muntsa Vilalta: “Les Apeu han de ser una eina per donar un valor de reactivació territorial”

La Direcció General de Comerç acaba d’editar una Guia Tècnica per orientar en la posada en funcionament d’una Àrea de Promoció Econòmica Urbana, després que el passat 22 de desembre s’aprovés la Llei que fa possible el desplegament de les APEUs, com es coneixen popularment aquestes àrees. La directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, ja explicat als micròfons de Ràdio Comerç que “l’Apeu serveix per generar un espai de vida i de negoci millor”.

En una entrevista a la nostra emissora, Vilalta ha mostrat la seva confiança que aquesta nova Guia “resolgui molts dubtes, ja que l’aplicació de la llei genera moltes qüestions. L’objectiu és oferir una eina per iniciar una Apeu, elaborada a partir de professionals que coneixen molt bé el territori, amb l’ajuda d’Escodi i passat pel sedàs dels nostres experts”.

No s’ha de confondre “amb una política d’ajuntament”

No s’ha de confondre amb “una política d’ajuntament”

La directora general de Comerç ha advertit que “una apeu no ha de resoldre els problemes d’un poble, d’un barri o una ciutat. Una Apeu ajuda a millorar l’espai de vida i els negocis, i a fer més viscut un territori“. Així mateix, ha volgut recordar que “l’Apeu és una delimitació geogràfica d’un territori, d’un projecte concret que comença i s’acaba en el termini màxim de 5 anys”, a la vegada que ha subratllat que no s’ha de confondre amb “una política d’ajuntament”.

Muntsa Vilalta ha reconegut que “tenim una xarxa associativa molt rica i dinàmica que ha ajudat a promoure l’activitat comercial”. Així mateix, ha destacat que “una associació por conviure amb una Apeu. Les associacions i les Apeu són complementàries i no excloents”. La convivència d’ambdues pot atendre a diferents formes, ha declarat la directora general, que ha afegit que “hi ha molt bons professionals en les associacions però el finançament existent en aquestes entitats no ajuda a què puguin desenvolupar bé la seva feina”.

“Les Apeu han de ser una eina per donar un valor de reactivació territorial”

Vilalta ha manifestat així mateix que, en aquesta etapa de pandèmia, el comerç ha demostrat la seva capacitat de resiliència “i ha tingut sempre la visió de buscar les oportunitats que li marca l’entorn. Ara estem en un moment d’oportunitats diferents però que ens ajudaran a fer un pas endavant”. En aquest sentit, ha mostrat el seu convenciment que “les Apeu han de ser una eina per donar un valor de reactivació territorial”.

 

 

 

 

(Visited 95 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto