El 75% dels hotels estan tancats, però no es preveuen cessaments definitius
Manel Casals: “Assistirem a canvis de mans als establiments hotelers de Barcelona”

Manel Casals, director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, ha analitzat en una entrevista a Ràdio Comerç la situació viscuda pels establiments hotelers de la ciutat al darrer any i fa pronòstics sobre la sortida de la pandèmia per a aquest sector.

“El sector està deprimit”

Casals informa que “hem deixat de facturar el 95% de la facturació habitual, tenim el 75% dels hotels de Barcelona tancats i dels 35.000 treballadors, que hi havia, 30.000 no estan treballant. El sector està deprimit. No ens queden gaires recursos per aguantar”.

Casals ha afegit que “no sabem com evolucionarà la pandèmia. Sempre pensem que serà estrany que cessi l’activitat definitiva dels establiments. Però hi haurà empreses que no podran aguantar, empreses que vindran a aprofitar traspassos, però quan pensem en negoci hoteler a Barcelona pensem que són empreses viables, del 2022 en endavant”.

“Confiem que la pandèmia no faci variar gaire el nostre mix”

En aquest sentit, el director general del Gremi d’Hotels de Barcelona creu que “hi haurà canvis de mans als establiments hotelers. Tenim un bon mix actualment entre cadenes nacionals, locals, internacionals i negocis independents que ens permeten ser molt competitius a l’hora de captar esdeveniments. Confiem que la pandèmia no faci variar gaire el mix”.

Manel Casals adverteix que “n’hi ha prou amb sortir al carrer per adonar-nos que la ciutat està deprimida, com les persones i els negocis. Si no hi hagués aquest moviment, això és el que tindríem. La Barcelona oberta, cosmopolita, ciutat per crear, per generar negocis… ara no som aquesta ciutat, sinó un poblet petit en un espai molt gran”.

“Els ERTOS i ICOs estaven concebuts per a un període curt i puntual”

Per a Casals, “les ajudes rebudes per part de l’Administració són pràcticament inexistents. Són clarament insuficients. Els ERTOS i ICOs estaven concebuts per a un període curt i puntual, i la capacitat d’apalancament de les empreses és limitat i fa que molts negocis siguin inviables si no hi ha més ajudes. No demanem res estrany, sinó que hi hagi una compensació de les pèrdues sofertes. La majoria de països europeus, amb Holanda al capdavant, han donat ajudes en aquest sentit. Sembla mentida que si els sectors més afectats siguin hostaleria i restauració, i el turisme té un pes considerable en l’economia del país, no hi hagi aquestes ajudes”.

(Visited 215 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto