Joaquim Deulofeu: “Cal un pla d’emergència per a alguns sectors del comerç”

 

Joaquim Deulofeu, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i professor d’Escodi, l’Escola Universitària del Comerç i la Distribució, considera que “cal un pla d’emergència per a alguns sectors del comerç”. Al seu entendre, és necessària una aposta decidida de pla estratègic per salvar un seguit d’activitats en subsectors on “hi ha empreses de nivell que estan patint caigudes d’un 50% de facturació malgrat tenir projecte i estratègia”.

Deulofeu considera que “cal ser positius. No s’hi val a queixar-se. Cal aprofitar el que tenim per tirar endavant. Cal espavilar-se”, ha subratllat el professor d’Escodi, que és del parer que “El comerç de petita dimensió té una alternativa molt clara que és l’especialització”.

Els esforços que es destinen a formació no són una despesa, sinó una inversió

Així mateix, el doctor Deulofeu advoca per la formació, i recorda que des d’Escodi, l’Escola Universitària del Comerç i la Distribució, “es fa un esforç titànic des del primer minut, en posar eines a disposició dels comerciants sobre com portar la tresoreria, la innovació, el merchandising…”. El docent ha volgut recordar que els esforços que es destinen a formació no són una despesa, sinó una inversió, i ha lamentat que, en ocasions, els botiguers siguin reticents a les eines formatives.

El professor d’Escodi ha animat els joves a sumar-se al sector del comerç i ha recordat que el retail és una activitat “apassionant, que té moltes derivades. No és gens avorrit, interactues amb gent molt variada, i això és molt enriquidor”. Joaquim Deulofeu també ha volgut animar els professionals del retail i els ha dit que no és moment de claudicar.  “Siguem perseverants, imbuint-nos de fortalesa, de coneixement, que el tenim a l’abast. Repensem les empreses i estiguem molt oberts a les noves tecnologies i no els tinguem por“.

(Visited 59 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto