Joan Carles Calbet: “No prolongar els ERTO al comerç hauria suposat la mort de moltes empreses”

El president de RetailCat, Joan Carles Calbet, ha valorat positivament la inclusió del sector del comerç i de l’hoteleria en la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal de l’Ocupació, els ERTOS. Al seu entendre, de no haver estat així hauria suposat el tancament de molts negocis d’aquest àmbit.

En declaracions a Ràdio Comerç, Calbet ha fet una anàlisi de l’evolució del teixit comercial a casa nostra. Al seu entendre, els negocis vinculats al turisme, així com també el comerç del tèxtil, calçat i accessoris, són els que més estan patint. Contràriament, l’alimentació i les botigues associades amb els productes per a la llar estan resistint bé l’impacte.

Pla renove per al sector dels electrodomèstics

Un d’aquests subsectors que millor resisteix és el dels electrodomèstics, que el president de RetailCat coneix bé. Joan Carles Calbet manté la reivindicació per promoure un pla renove de cara a aconseguir que les llars catalanes s’equipin amb electrodomèstics més eficients i, d’aquesta manera s’ajudi al sector. Es tracta d’una iniciativa, subratlla Calvet, que s’ha dut a terme a diferents Comunitats Autònomes però que a Catalunya fa 9 anys que no es duu a terme.

El president de Retail Cat considera que l’Administració no ajuda prou el comerç. Fins i tot, Calbet lamenta que s’hagi qüestionat si aquest sector havia de beneficiar-se de la pròrroga dels ERTOS quan molts comerciants es troben amb l’aigua al coll.

Incertesa davant la possibilitat de nous confinaments o nous rebrots

D’altra banda, Joan Carles Calbet declina fer pronòstics respecte a la campanya de Nadal. Després de confirmar que la temporada de rebaixes no ha estat satisfactòria, el president de RetailCat subratlla que la incertesa davant la possibilitat de nous confinaments o nous rebrots de la pandèmia condiciona decisivament l’evolució de l’activitat comercial.

(Visited 28 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto