Ancor Mesa: “La deslocalització industrial no és sostenible, hem de tornar a fabricar coses a Barcelona”

El sociòleg Ancor Mesa, conseller del Districte de Barcelona en Comú i responsable de Mobilitat a Sants-Montjuïc, és un dels experts de l’Ajuntament de Barcelona que analitza i avalua com estan funcionant les mesures especials que ha desplegat el govern municipal per facilitar que hi hagi més supefície de carrer a disposició dels vianants o de les bicicletes en detriment del cotxe privat. El responsable municipal creu que Barcelona ha de recuperar capacitat industrial, perquè la mobilitat que representa que moltes persones hagin de canviar de ciutat per anar a treballar no és sostenible.

Mesa valora positivament la “bona acollida” que ha tingut la mesura que s’ha aplicat després del confinament al seu Districte: deixar que durant tot el cap de setmana els carrers de la Creu Coberta i de Sants siguin exclusivament destinats al passeig o a la bici i no pas al trànsit de vehicles.

Admet que no hi ha hagut la mateixa resposta a altres zones de Barcelona. “La ciutat és hetereogèmnia i no tot el comerç respon igual en relació a la mobilitat”, apunta. Ancor Mesa subratlla que el que en un moment de “turisme zero”, el comerç que és més depenent de les persones que visiten la ciutat, ho té més difícil i viu els canvis de mobilitat de forma diferent.

(Visited 17 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto