Alberto Mejías: “Barcelona no es pot permetre perdre més establiments icònics”

Parlem amb un dels cofundadors de l’associació “Establiments Emblemàtics”, que lluita des de fa anys per a conservar l’essència dels establiments, botigues i restaurants més característics de la ciutat. Per a Mejías, que coneix Barcelona de punta a punta, i tots els seus racons i personatges, hi ha hagut un tracte divers de les autoritats respecte a la necessitat de conservar els “establiments que doten d’ànima a la ciutat“. Per això fa un recorregut des del temps del regidor Jordi Portabella fins a l’actualitat, i com han canviat les eines que s’han dotat les administracions per a ajudar-los.

Paral·lelament, Mejías és optimista respecte al futur dels emblemàtics de la ciutat, i creu que la ciutat no es pot permetre renunciar a la història “de restaurants com Can Culleretes que té 237 anys”, o “farmàcies del segle XVI“. Per això creu que cal buscar les eines per a assegurar la seva continuïtat. No creu en les subvencions directes, sino en el suport per a que aquests establiments puguin continuar, oferint-los eines per a donar-se a conèixer-se al turisme i a la ciutadania. “Cal que els barcelonins s’estimin les seves botigues, tornin a les pastisseries de tota la vida, vagin al comerç històric”.

(Visited 213 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto