Pròsper Puig: “Calia ajudar al comerç amb diners. I ningú n’ha posat sobre la taula”

Pròsper Puig és president del Gremi de Carnissers i Cansaladers de les comarques de Barcelona, a més de vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç i president de l’Eix de Sant Andreu. En aquesta triple visió de conjunt ens aporta la seva opinió sobre la situación d'”anormalitat” que ell descriu.

Puig fa una defensa del paper que han tingut les entitats del sector comerç i gremis, que “hem treballat més que mai”, en suport als associats, a la vegada que critica la indefinició de les administracions a l’hora de legislar. “Hi havia dies que havíem d’estar interpretant el BOE un diumenge al vespre, per anar a obrir el dilluns“, i es refereix en especial als Establiments càrnics, sector essencial durant la pandèmia.

Quant a mesures de suport de les administracions al comerç, Puig ha trobat a faltar manca de celeritat i definició de propostes. “El que calia ara és que les administracions posessin diners sobre la taula. I ningú hi ha posat res”, lamenta, tot i considerant que els Ertos són una mesura que ha ajudat a moltes empreses a poder continuar, a diferencia dels ICOS, que no ha donat el fruit esperat.

Respecte a mesures urbanístiques destaca el tall de carrers. “A Sant Andreu tenim el carrer Major peatonal i estem encantats“, explica, tot recordant que cada cop que es talla un carrer s’ha de fer amb criteris de l’entorn i veient les afectacions, i això potser “no s’ha tingut prou en compte”. Finalment també valora positivament la mesura per ampliar terrasses de bars i restaurants, tot i que “va una mica lent”.

(Visited 19 times, 1 visits today)

També et pot interessar

Comment (1)

  1. Bona tarde , estic d’acord amb el Sr. Puig Peró m’ agradaría que li arribés aquest comentari.
    Sòc Loreto Almirall, gerent de Centro Ortopédico L. Almirall i presidenta de l’ eix comercial Gaudi Shopping, nosaltres no vàrem tancar i de fet hem treballat .
    Quan ningú pensava en que necesitaría productes de material de protecció el mostré comerç va fer una proposta a TOTS els eixos de comerciants , el que significa també gremi restauració i gremi hoteler de proporcionar un tipus de mascareta reutilizable i bidons de gel de 5 litros completament a preu de cost, sense guanyar absolutament res de res amb tot el treball que comporta , factures, mails , informació … de fet vàrem servir a Barcelona Comerç 450 bidons de gel quan prácticament no hi habia . Nosaltres els comerciants ens en surtirem de la crisis pero no per les ajudes administratives sino per nosaltres mateixos i per l’esforç que fem cada vegade quan pujem la persiana.
    No entenc com en plena pandemia es posen a pintar carrers per les bicis ( per cert tallan entradles de parking….) i no poden ajudar a eliminar impostos , no ajornar, eliminar!!!! Perque encara tenim aquí el virus, no hi ha turisme i els ingresos han baixat. Diners tenen perque recaudan impostos!!!!! Per lo menys si volen arreglar alguna cosa encara que sigui tard que subencionin el 100% de la iluminació de Nadal. Tothom content, la ciutat maca i els comerciants calladets que es el que volen. Moltes gracies!!!!!

ESCRIU UN COMENTARI

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *