“Els efectes del covirus sobre el comerç seran semblants a Nova York i a Barcelona”

Nova York ha aplicat un tancament comercial molt semblant al que ha aplicat Barcelona durant els mesos de confinament i l’impacte del Covid-19 serà molt semblant a Nova York i a Barcelona. És l’anàlisi que fa David Nogué, director general de l’observatori Eixos.cat a partir del testeig visual, carrer per carrer, de Manhattan i de la resta de la gran urbs nordameriocana. Eixos.cat calcula que un 30% dels establiments de Nova York està en risc de tancament.

En l’escenari més favorable -explica Nogué a Ràdio Comerç- la pèrdua seria d’uns 8.000 negocis, però en la situació més dura, el tancament definitiu podria afectar uns 20.000 establiments. Segons Nogué, la situació a Barcelona pot ser semblant perquè són ciutats amb una densitat comercial alta, però Nova York té un factor a favor que no té Barcelona: allà existeix una tradició molt estesa de lliurament a domicili.

La capacitat de regenerar el teixit comercial que es perdi, dependrà molt del risc de que es produeixi un rebrot. David Nogué remarca que la rotació està directament relacionada amb la salut comercial i “durant un any com a mínim no serà fàcil convèncer algú perquè obri un nou negoci”.

(Visited 4 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto