David Nogué: “Els eixos són els que patiran més la desertització”

El director de l’Observatori EIXOS, David Nogué, que recull les dades de l’urbanisme comercial de les ciutats de Catalunya, i d’altres ciutats del món, explica a Ràdio Comerç l’impacte possible de la crisi de la Covid19 al teixit comercial del país. La Generalitat ha publicat al sistema de Dades Obetes les dades facilitades per Eixos a les administracions, que servirà per repensar les polítiques publiques destinades al reforç i ajudes al comerç, segons capital catalana, barris i eixos.

Segons Nogué, els eixos comercials, que són els que concentren més establiments del tipus estacionals, de temporada, amb estoc que no podran vendre, restauració, etc, són els que “més patiran el risc de desertització”, i en canvi carrers secundaris o barris amb menys ocupació comercial, i amb comerç bàsic i d’alimentació, són els que menys patiran. També explica les diferències de l’índex d’ocupació comercial que presenta Barcelona respecte les altres capitals catalanes.

Al mateix temps, Nogué creu que és molt positiu que la Generalitat comparteixi en obert aquestes dades, que servirán a les administracions per prendre decisions i mesures vers els eixos i barris més afectats. Podeu consultar les dades a aquest enllaç.

(Visited 59 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto