Ballart: “Les administracions han de donar criteris clars al comerç. No es pot publicar al BOE i de matinada”

Ràdio Comerç ha entrevistat l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per a analitzar la situació del comerç de proximitat a Terrassa. Ballart ha defensat l’actuació dels municipis en aquesta crisi.  Ballart destaca “la tendència molt clara a comprar prop de casa, i al comerç de barri“, que cal mantener i defensar amb plans de suport, “amb la revolució tecnológica”, i amb el paper de vendes on-line. Per això, l’Ajuntament també treballa en una xarxa local de comerç de proximitat.

L’Alcalde destaca positiva la mesura de pasar a la fase 0.5, després d’una reunió que va mantenir amb la Generalitat. Tot i això “hem de seguir demanant prudència a la ciutadania. No hi ha res segur i poden haver rebrots“. El que no comparteix és que la informació oficial aparegui el dia abans al BOE. “Tenim contacte directe amb tots els gremis i eixos, i demanem que des de les altres administracions ens oferexin criteris clars, per poder-ho transmetre”. Es mostra crític amb el Govern d’Espanya, que a vegades “anuncia grans compres que després no acaben arribant“.

Ballart destaca que una de les eines que tenen els Ajuntaments a l’hora d’ajudar el comerç és la fiscalitat, i per això han establert diverses mesures com “bonificar l’IBI als propietaris dels locals comercials que condonaven el lloguer, hem fet la proposta de rebaixar un 20 o 30% la taxa de l’aigua, hem fet l’exempció de les taxes de terrasses de bars i restaurants, i també estem valorant la taxa de residus comercials per fer una bonificació important“. També destaca que totes aquestes mesures són un descens dels ingressos de 7 milions a l’Ajuntament i cal tenir-ho en compte. Paral·lelament destaca un web municipal amb el directori de tots els establiments, plans de formació, i altres propostes en favor del comerç.

Caldrà inventar potser noves activitats de dinamització amb els eixos“, a més de reprogramar fires i mercats que hi havia previstos al llarg dels propers mesos, elements que creu que són importants per tornar a la normalitat.

Quant a les mesures a favor de la cultura considera que cal “mantenir les subvencions a activitats com la Fira Modernista, la Festa Major, i el Festival de Jazz“, i que els pressupostos que es destinaven a cultura segueixin destinant-se a la cultura.

(Visited 35 times, 1 visits today)

You might be interested in

Comment (1)

  1. Ho trobo perfecte tot lo que es faci per dinamitzar el comerç!!!
    Lo que no trobo conseqüent és que es doni permís per colocar un tanatori al cor de un barri com es Sants !! Això implicà matar tot comerç de aquesta zona !! Això implicarà el lloguer de les botigues pugi per els núvols per posar més bars , botigues de làpides etc ..

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto