“Espanya no ha perdonat al comerç ni un euro en impostos”

Joan Carles Calbet, president de Retail.CAT, ha manifestat a Ràdio Comerç la seva decepció amb l’administració i el govern central que, segons ell, no està aplicant les mesures necessàries per a ajudar al comerç de proximitat. “Van prometre 100.000 milions d’euros d’ajudes que no veiem enlloc. De moment no hi ha cap ajuda directa per al comerç”, i s’exclama que, d’altra banda, el comerç “ha hagut d’abonar religiosament tots els impostos i pagaments l’IVA, l’IRPF, lloguers…”.

Tampoc hi ha hagut cap normativa quant a la regulació del factor immobiliari i lloguers, com ha passat en altres països, i que segons Calbet hauria pogut ajudar a moltes empreses. En el cas dels ERTOS tampoc entén com s’ha trigat tan a cobrar: “L’Estat d’alarma es va iniciar el 14 de març, i tot just avui, 3 de maig, comencen a cobrar els treballadors”. L’empresari valora la iniciativa de la Generalitat, que “va posar en marxa una línia de subvencions directes al comerç però que es va esgotar en menys de 24 hores” però entén que es deu a la manca de pressupost del govern català i a que la situació és tan greu que tothom necessita aquest suport.

Un dels aspectes que Calbet destaca a l’hora de l’obertura progressiva del món del comerç és la resiliència i adaptació de les botigues de proximitat ja que, “molts d’ells han pogut fer vendes fins i tot per WhatsApp”, el que, segons Calbet, demostra la capacitat del comerç de poder adaptar-se a noves situacions. Es mostra cautelós a l’hora de com seran les primeres setmanes d’obertura, ja que “il·lusió no n’hi haurà, i es faran compres ràpides, segures i de necessitat” i assegura que fins que no tornin a obrir bars i restaurants, els carrers no recuperaran part de la seva fesomia. “Sempre dèiem què passaria si els carrers no tinguéssin comerç, doncs ara ho hem vist“, diu el president de Retail.CAT, que a la vegada es manté esperançat de la recuperació gràcies a la revalorització del concepte de proximitat i a la progressiva digitalització. “Hi ha empreses d’aquí, amb un servei on-line i amb un preu millor que algunes de les plataformes que tenen un centre logístic al Prat i seu fiscal a Seattle. I són empreses que paguen impostos aquí”.

(Visited 12 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto