Vilalta: “Ara no es pot tenir por al comerç. Són un espai segur i cal ajudar-los a obrir”

La directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, assegura que el proper dilluns podrán obrir els “establiments de menys de 300 metres quadrats, i amb cita prèvia“. Això implicarà, segons reconeix, que els establiments hagin de difondre un telèfon on atendre les comandes dels clients, i citar-los a una hora concreta per recollir el producte. També, que això obligarà al comerç a tenir un calendari per a evitar que tots els clients vagin a la mateixa hora, el que seria el contrari del que es busca, i que els clients es distribueixin al llarg de la jornada. També ha explicat que esperen que aquest dissabte el Gobierno de l’estat publiqui el decret on es reguli.

Vilalta es mostra esperançada en “la responsabilitat dels comerciants del país“, que sabran emprar les mesures necessàries per assegurar una atenció correcta i amb tots els mecanismes de seguretat pública. “No hem de tenir por d’anar a comprar, al contrari, ho hem estat fent tot aquest temps a comerç d’alimentació i no ha passat res”, explica la directora general, que anima als ciutadans a tornar a les botigues per ajudar el comerç de proximitat. Per això, la Generalitat difon a partir d’aquest divendres 1 de maig una campanya informativa i de promoció del comerç de proximitat “dient que el comerç sempre ha estat aquí, i sempre estarà aquí”.

Qui no podrà obrir en aquestes primeres fases són els centres comercials tancats, però sí que ho podrán fer els eixos comercials de les ciutats i viles del país, que están formats per comerços de tot tipus al llarg dels barris i carrers. De fet, Vilalta ha elogiat la feina feta per totes les entitats de comerç, que están treballant per a oferir serveis i solucions als seus associats, i destaca que s’està notant un increment de l’associacionisme comercial perquè “aquests dies es posa en valor la seva utilitat”.

Respecte a les iniciatives sorgides aquests dies per aquest sector ha destacat els “Marketplace que s’han fet a Barcelona, a les Terres de l’Ebre, a Girona, a Reus i a moltes altres localitats i alguns d’abast nacional” i considera que la Generalitat “ha de difondre totes aquestes iniciatives”, tot i que, de moment, descarten fer un Marketplace d’abast nacional. “En uns anys veurem si totes aquestes eines es van unificant i en sorgeixen de noves”.

Paral·lelament, Vilalta ha explicat que des de la Generalitat s’han obert diverses convocatòries de subvencions destinades al sector de la moda, el comerç, l’artesania i les entitats de comerç i ha sortit al pas d’algunes queixes rebudes per haver-se esgotat la línia d’ajuts directes al comerç el mateix dia de la seva publicació: “Entenem que són línies directes, que hi ha molt comerç que es podrà beneficiar i altres que no s’hi poden acollir, però estem treballant amb els pressupostos que tenim ara mateix, que són limitats”, i preveu que al llarg dels propers mesos puguin anar cercant més pressupostos per obrir línes d’ajut noves.

(Visited 64 times, 1 visits today)

També et pot interessar

Comment (1)

  1. Hola. Recolzo la iniciativa de subvencions pel petit comerç. Però no pot ser que anuncieu això i s’acabi en unes hores. Això genera encara més inseguretat. S’han de recollir TOTES les peticions. I llavors repartir. I si ara no n’hi ha se li diu que a l’octubre vindrà un ajut. I si no se’n poden donar 100 a cada un se’n donen 50. TOTHOM s’ha de sentir recolzat. O és que aquests ajuts ja estaven assignats?
    Gràcies.

ESCRIU UN COMENTARI

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *