“Sense cap suport al teixit comercial, el covid19 desertitzarà els barris”

L’informe elaborat per EIXOS inclou un mapa actualitzat on s’ha monitoritzat tot el comerç de Barcelona, aplicant-hi les restriccions actuals, del qual s’extreu que l’obertura mitjana a dia d’avui a Barcelona és d’un 12% del comerç. L’estudi va més enllà i analitza diversos escenaris posibles a tres mesos vista de la crisi, que tenen en compte el temps que calgui romandre tancats: “El tancament comercial farà que molts dels establiments no aguantin l’estrés financer i per tant hem de ser conscients que alguns d’ells no tornaran a aixecar la persiana”, explicita Nogué. Paral·lelament, l’informe també analitza quines activitats poden patir més estrés financer. “Aquestes serán les que tenen un stock de temporada o productes que es facin malbé, com són roba i restauració, que a més són les que també tenen més treballadors per establiment”.

En els dos escenaris -no gens esperançadors- que especifica l’informe, es preveu un impacte molt negatiu en el comerç de la ciutat. “En l’escenari més optimista, hi haurà eixos, barris i zones de Barcelona que entraran en un risc de desertització comercial. En l’escenari més pessimista, tots els eixos estaran en risc de desertització”, apunta Nogué, que veu imprescindibles l’aplicació de mesures urgents.
“Cal que les administracions comencin amb el que està al seu abast, amb exempcions d’impostos i ajudes en un primer terme. Però després és necessari que parlin amb administradors, propietaris, bancs i companyies de subministraments per a assumir pèrdues solidàries”. Nogué considera que els tres primers mesos són crítics pel que fa a rebuts bancaris, subministraments i lloguers, i és ara quan cal iniciar aquestes accions perquè, com diu, “si la xarxa comercial arriba a un escenari crític, ja no la recuperarem, i això ens durà a un canvi morfològic de la ciutat”.

(Visited 11 times, 1 visits today)

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i els nostres serveis, i per analitzar el nostre trànsit. View more
Accepto