RÀDIO COMERÇ

La professió de botiguer, entre les 10 més saludables

salut dels botiguersSovint ens hem referit a la professió del botiguer com a poc prestigiada i, fins i tot, ens hem fet ressò de com aquesta carrera professional resulta poc atractiva per a les noves generacions. Treballar en caps de setmana o horaris extensius són alguns dels handicaps als quals s’enfronta el comerç a l’hora de sumar als seus equips personal motivat i compromès. El que no es valora, però, és si aquest ofici resulta saludable, cosa que molts, per no dir tothom, hauria de fer.

Si és així, moltes persones veurien en l’opció de comerciant una oportunitat. Sobretot, després de consultar el rànquing elaborat per Lenstore, que situa la professió de detallista en el Top Ten dels treballs més beneficioses per a la salut (o menys perjudicials per a ella, segons es vulgui mirar). En concret, l’ofici de detallista es troba en el lloc número vuit, després dels docents d’escola secundària i per davant dels arquitectes, en un rànquing que encapçalen els comptables.

Les possibilitats d’estar exposat a condicions perilloses és gairebé residual

Aquest rànquing està elaborat després de valorar diferents paràmetres, com són els perills als quals s’exposen els professionals en la seva comesa, el risc d’infecció, de lesions, de patir lesions articulars i musculars, l’exposició solar o, fins i tot, si resulta favorable per a mantenir la forma física. En aquest sentit, cal assenyalar que la professió de minorista és una de les que s’enfronta a menys perills, segons aquest estudi. El risc d’exposició a radiacions és nul, i les possibilitats d’estar exposat a condicions perilloses és gairebé residual (6 sobre 100).

salut dels botiguersEl risc d’infecció, però, ja és un altre cantar. Si bé l’exposició a malalties és menor (19 sobre 100), la proximitat física constitueix un handicap en aquesta professió, amb un grau de 69 sobre l’escala centenària).

Els pitjors riscos de lesions rauen en el temps emprat en fer moviments repetitius

Menor resulta la possibilitat de patir lesions articulars i musculars. Els comerciants figuren en el sisè lloc de el rànquing que contempla aquest tipus de patologies, on els mestres de secundària són els menys exposats a acusar-les. Així i tot, els pitjors riscos en aquesta pràctica rau en el temps emprat en fer moviments repetitius (44 sobre 100). Per contra, els detallistes obtenen un 20 sobre 100 pel que fa a posicions complexes com agenollar-se, arrossegar-se o reptar.

Pel que fa a la seva forma física, els minoristes es troben en el lloc novè. Constitueix un cert risc el temps emprat dempeus, un 77 sobre 100; si bé el destinat a córrer o caminar presenta un 69 sobre 100.

La professió número 23 en risc de contraure el coronavirus

Finalment, i tenint en compte l’exposició a malalties i infeccions i a el grau de proximitat física amb les persones amb les que s’interactua, la professió de comerciant se situaria en el lloc número 23 entre les més arriscades en temps de Covid, sent la de dentista la més perillosa. Per la seva banda, els fisioterapeutes ocuparien el novè lloc com a ofici més arriscat i els entrenadors personals en el lloc número 19. Els professionals del retail se situen just per davant dels mestres de secundària pel que fa a risc de contraure el coronavirus.

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç