RÀDIO COMERÇ

Carles Martínez: “ La gent ha descobert durant el confinament que es pot confiar en el comerç de proximitat, per què no els hem fallat”

Carles Martínez, president de l’ Eix comercial Sant Martí, posa en valor el paper tant important que ha dut a terme el comerç de proximitat durant el confinament. Ens explica com la crisi que s’està vivint ha afectant a tots el sector a excepció del sector de l’ alimentació, que sí que ha pogut obrir i treballar durant el confinament.
Ens transmet la seva preocupació pel fet que han minvat molt les recaptacions, ja que moltes botigues han hagut d’estar durant molt mesos tancades.

Manifesta que necessiten “que l’ Administració ens valori i ens promocioni, per què els barris sense comerç, es com si la ciutat estigui com morta. I si no es donen les condicions per què aquest comerç es desenvolupi correctament, els barris es moren.”

Ens explica com cal visibilitzar i ser conscients del paper que juga el petit comerç, ja que és generador d’ocupació, dinamitzador dels barris, i fa circular els diners.

Carles Martínez, ens manifesta aquest sentiment de solitud que han sentit durant aquests mesos “han dit bones paraules però la realitat és que els comerços no han ingressat, i per tant les associacions tampoc han ingressat”. Ha contabilizat que han tingut un 25% menys d’ingressos i que ha estat difícil mantenir les estructures de l’entitat. Moltes activitats que estaven previstes, per dinamitzar l’Eix, les han hagut
d’ajornar amb el confinament i ara, estan vivint una altra vegada moments d’incertesa, amb els rebrots i la desinformació que hi ha per part dels polítics.

Destaca com els petits comerços han tingut la capacitat d’adaptar-se a les circumstancies, portant les comandes a les llar, fent-les per internet, i posant totes les facilitats.
Parlant de la campanya del Nadal, el president de l’ Eix Sant Martí, expressa: “tenim una clientela molt fidelitzada i vivim de la compra de tot l’any. El nostre client no espera el Nadal per comprar. Nosaltres vivim de les vendes de tots els mesos de l’any.”

El president de l’Eix Sant Martí i patró de Barcelona Comerç, agraeix les subvencions rebudes per l’encesa de llums dels carrers, ja que d’ aquesta manera es sumen esforços i es posa en valor el comerç.
Carles Martínez reivindica, per acabar, el gran esforç que s’està duent a terme en el sector, ja s’està digitalitzant, s’està formant : “Les botigues han près consciencia que calia invertir en la digitalització dels negocis, i des de l’Eix s’ha donat suport a les botigues.
Volem continuar en aquesta línia. Apostar per la digitalització i la formació en noves tecnologies”.

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç