RÀDIO COMERÇ

Janet Sanz: “La pacificació urbana ha vingut per quedar-se. Ens ha faltat explicar-ho millor”

La tinent d’alcalde d’ecologia, urbanisme, infraestructures i mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, explica en aquesta entrevista la necessitat de canvi urbà de la ciutat per a adequar-se a les noves necessitats de sostenibilitat, refermant que cal estudiar els casos dels talls de carrer futurs. Tot i això, recorda que “cap dels carrers que es van tallar fa anys, com Portal de l’Àngel, o fa poc, com Gran de Sant Andreu” voldria tornar a una fase anterior. Sanz explica que els estudis tècnics sobre els carrers que s’han decidit pacificar hi han estat, i que s’ha optat per a la mesura amb pintura per agilitat i la necessitat de fer-ho atorgant espai al ciutadà “per l’urgència sanitària”. Sí que està d’acord, però, en que cal “explicar-ho millor”, i assumeix cert desconcert de la població.
També ha volgut defensar en l’entrevista la mesura a favor de les terrasses dels restaurants i bars, i també la proposta d’ampliar-ses a la calçada amb mesures extraordinàries. Està d’acord, a més, en aplicar una taxa a les empreses de distribució i logística que fan ús excessiu i contaminant dels carrers, a la vegada que s’assegura que el comerç de proximitat pot carregar i descarrergar sense problema.
Finalment, lamenta els casos de Lleida i les localitats del Segrià i fa una crida a la ciutadania barcelonina a prendre totes les mesures per evitar nous confinaments.

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç