RÀDIO COMERÇ

Enric Truñó: “Barcelona ha de recuperar la il·lusió amb un gran esdeveniment”

Enric Truñó va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona entre 1979 i 1998 i, com a responsable d’esports, un dels ideòlegs dels Jocs Olímpics del 1992. També va comissariar el Fòrum de les Cultures i més recentment la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern, entre altres esdeveniments que han contribuït al posicionament de Barcelona al món. Per això és una de les veus que cal tenir en compte a l’hora d’analitza el futur econòmic, social i cultural d’una ciutat oberta al món.

Truñó defensa la feina feta al llarg dels governs de Maragall i després per posicionar Barcelona. Explica la ciutat que es varen trobar el 1979 durant la transició, “sense projecte”, basada en el “desarrollismo” dels seixanta i la crisi dels anys setanta i presència de l’extraradi. Segons Truñó els anys 80 van servir per endreçar-ho tot, urbanísticament i també en mobilitat, per després començar amb la recuperació d’espais. “El front marítim és un dels exemples dels que ens sentim més satisfets”.

Paral·lelament, Truñó també creu que cal una doble feina de projectes del dia a dia, però grans esdeveniments que permetin ressituar Barcelona al món, i generar il·lusió a la ciutadania.

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç