RÀDIO COMERÇ

David Garrofé: “Cal que Europa ens doni crèdit, i intervingui Espanya, perquè sola no en sap sortir”

David Garrófé, secretari general de la CECOT, és entrevistat a Ràdio Comerç per fer un repàs a l’actualitat econòmica i comercial del país. Garrofé defensa les reclamacions que han elevat al govern espanyol aquestes darreres setmanes, entre les que destaca una moratòria de les taxes i impostos fins a la tardor. “La moratòria s’acabava al juny, però això serà inassumible per moltes empreses que al juliol hauran de pagar l’impost de societats, l’irpf, la paga doble de treballadors i tot el que porten retrassat dels mesos anteriors”.

D’altra banda recorda que ja van advertir que amb el nombre de treballadors que tenia el SEPE era impossible gestionar l’allau d’ERTOS que han arribat. “La Generalitat va oferir tot el personal de Treball per poder ajudar l’estat a gestionar això, i no van acceptar”. I critica, per tant, que milers de treballadors “no han cobrat res des de l’inici de la pandèmia”, amb el que està generant un conflicte molt important entre les empreses i els seus treballadors.

A més, obre el debat sobre els canvis a l’Estatut del treballador, que és de principis dels anys 80. “Ha canviat molt el marc en 40 anys, i el que cal fer és preservar els llocs de treball en comptes dels treballadors”. Pel que fa al desconfinament Garrofé és partidari de fer-lo per tal de no paralitzar el sector econòmic, però amb mascareta obligada. “El comerç és un lloc segur, el comerciant és la persona que més cura pot tenir en la neteja del seu establiment. El que cal és fer que la mascareta sigui obligatòria al carrer”.

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç