RÀDIO COMERÇ

Joan Vilar: “Europa és el nostre marc, i ens ajudaran. Però haurem de fer els deures”

El President de l’ACEDE, Associació Catalana d’Empresaris, Directius i Executius, Joan Vilar, lamenta en entrevista a Ràdio Comerç que amb els ERTE no n’hi ha prou per reactivar l’economia, tot i que reconeix que ha estat una mesura necessària i adient per salvar moltes empreses durant la pandèmia. L’entitat ha estat treballant aquests dos mesos, “fent propostes i demandes a les administracions, especialment a l’estat que és qui té les majors competències”, i destaca que han exigit la injecció de liquiditat al sector econòmic, la universalitat dels ICOs, o l’arribada dels EPIS a les empreses entre moltes altres mesures. 

Un dels elements que destaca Vilar és la necessitat de canvi en molts dels sectors. Per una banda aposta per “reindustrialitzar Catalunya després de donar-nos compte que havíem d’anar a buscar fora molt material, sanitari, per exemple, que no produïm suficient”. Per altra banda, Vilar creu que hi haurà canvis importants en sectors com la seguretat, la neteja, en que “hi haurà noves directives i protocols, i on moltes altres pràctiques caldrà actualitzar“.

Un dels marcs principals que valora Vilar és Europa. Aquests dies, l’ACEDE s’està reunint amb eurodiputats perquè creuen que “Europa serà fonamental a l’hora d’ajudar països com Espanya, Itàlia o Grècia, però aquí haurem de fer els deures” i està segur que es recuperarà la confiança en el continent.

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç