RÀDIO COMERÇ

David Sànchez: “Cal recuperar la classe mitja i les històries d’èxit i il·lusió del comerç català”

Després de la primera jornada en que tot el comerç de Catalunya ha pogut obrir, parlem amb David Sànchez, president de Comertia, l’entitat que agrupa a 66 cadenes de retail que sumen més de 100 marques comercials, 4.000 punts de venda, 35.000 llocs de feina directa i una facturació conjunta de 4.000 milions d’euros anuals.

Sánchez detalla que un 80% dels establiments dels seus associats han pogut obrir ja la primera jornada d’obertura global del comerç a Catalunya, tot i que destaca, “que cal tenir en compte els casos de les botigues situades dins dels centres comercials i grans superfícies, i tota la restauració, que ha quedat fora encara en aquesta fase”. Al respecte del cas de mantenir tancades les grans superfícies es mostra diposat a aceptar les recomanacions sanitàries, ja que es consideren espais d’alta concentració de persones.

Paral·lelament, Sánchez creu necessari anar de la mà de les administracions a l’hora de fer reflotar el model comercial català. En aquest sentit creu que és fonamental “recuperar la classe mitja, que ha estat la que ha fet ric el país”, amb tot un conjunt de comerciants i empresaris que són “model d’èxit i il·lusió“. Segons Sànchez, s’ha viscut molts anys “sense valorar prou la dedicació a la feina, i semblava que el triomfador era el que feia més aviat poc”, i creu que les polítiques publiques tampoc ho han acabat d’afavorir. “Els valors de la proximitat i del fet a casa, i les històries que hi ha darrere les marques i empresa s’han de poder mostrar i valorar”.

Un dels elements espinosos, per a Sànchez, és com afrontar la recuperació de la demanda a la vegada que es recupera el planter de personal, i creu que “cal adequar el nivel de demanda que tindrà el comerç, que tothom diu que será menor, a la planter necessari”. A la pregunta de si això vol dir acomiadaments, espera “que no”, i que “és hora de plantejar-se si és millor fer caure i destruir una empresa que dona centenar de llocs de treball, o ajudar-la des de les administracions a mantenir els llocs de treball”, fent-se càrrec de l’allargament dels Ertes de personal.

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç