RÀDIO COMERÇ

Ferran Poca: “Hi ha comerç que dóna per bona l’heteronormativitat. Aquí encara hem de treballar”

Des de Ràdio Comerç ens sumem al Dia contra la LGTBIfòbia, amb una entrevista al President de la Cambra LGTBI de Barcelona, Ferran Poca, que analitza el desconfinament comercial de Barcelona en el sector que representa. Poca destaca que el comerç que obri a partir d’aquest dilluns ho farà amb les màximes mesures de seguretat, si no ho ha fet ja, com alguns establiments de roba o perruqueries, que ja havíen obert amb cita prèvia.

Tanmateix, el maldecap de la Cambra LGTBI és el desconfinament en el sector de la restauració i de l’oci nocturn, que formen una gran part del seu col·lectiu. Poca assenyala que les indicacions rebudes del Govern expliquen que serà una recuperació de l’activitat progressiva, fent ús de l’espai públic, amb restriccions d’aforament. “Tal com varem sortir, tornarem a entrar”, explica Poca, fent referència a les mesures que ja havien aplicat a l’inici de la crisi.

D’altra banda, i com a president del Pride Barcelona espera que les converses amb l’Ajuntament ofereixin alternatives virtuals i altres al carrer, per seguir celebrant la jornada amb tots els ciutadans. Avança que ja hi ha un acord amb Betevé per poder fer una festa televisiva en comptes de l’habitual desfilada.

Quant a la lgtobifòbia al comerç, Poca creu que a Barcelona no és substancial. “Es donen més casos al carrer, habitualment”, i creu que el que cal és avançar en la sensibilització de la ciutadania en general, i també del comerciant, a l’hora de dirigir-se a un client lgtbi, que busca la “normalitat plena” en tots els casos, sense distinció ni canvis en les relacions comercials.

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç