RÀDIO COMERÇ

Gairebé un 70% del comerç no ha pogut fer vendes on-line

El darrer estudi de la CEC (Confederación Española del Comercio) revela indicadors sobre l’impacte de la Covid19 al comerç de proximitat de l’estat. L’estudi s’ha fet a 1875 participants d’arreu de l’estat, entre els sectors següents: textil i calçat (23%), electrodomèstics (11%), mobles i decoració (8,6%), i comerç d’alimentació (8%). Les dades revelen que el 76% del comerç no ha estat considerat comerç esencial i per tant, no ha pogut obrir durant el periode d’alarma.

Respecte a l’adaptació a les noves tecnologies, el 68,8% dels establiments no han pogut fer venda a distància durant el confinament. En quant a canals de venda, el 37,9 del comerç no disposa de pàgines web ni de xarxes socials del seu establiment comercial, el 12% disposa de web, el 36% disposa de xarxes, i només un 13,8% te ambdues.

La reducció de la facturació ha permès a molts comerços negociar el lloguer dels seus locals, i per això l’estudi ha plantejat si ha estat possible aquesta opció. Un terç dels enquestats, un 33,7% manifesten que no han pogut negociar el lloguer, ja fos perquè en són els propietaris o tenir un préstec hipotecari, entre d’altres raons. Més d’un quart dels comerços, un 29.6% traslladen que no han pogut aplaçar i reduir el lloguer, davant d’un 11.4% que sí que el van poder aplaçar. Un 15.2% han obtingut algún tipus de rebaixa, i només un 7,3% ha obtingut la condonació del pagament.


Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç