RÀDIO COMERÇ

Barcelona Comerç alerta de la situació límit dels establiments

La Fundació Barcelona Comerç ha alertat mitjançant una nota de prensa de la situació molt complicada que pateix el comerç de la ciutat. Segons l’entitat, “es fa molt difícil preveure el nombre d’establiments que no podrán tornar a obrir la persiana”, ja que, segons recull “aquestes darreres setmanes sí que s’ha començat a percebre un degoteig de botigues que tenen intenció de cessar la seva activitat comercial.”

En el missatge fet arribar a mitjans i administracions, Barcelona Comerç i el seu president, Salva Vendrell, expliquen que “pràcticament dos mesos de comerços tancats, zero ingressos i pagament de lloguers, subministraments, quotes de la seguretat social,… han deixat els calaixos buits. Els crèdits ICO no estan funcionant i ens estem endeutant. Estem al límit”. Vendrell insisteix en l’actitud responsable dels comerciants i la seva intenció de, en el cas de poder obrir, fer-ho amb totes les mesures de seguretat i distanciament social oportunes, tal com ja han demostrat les botigues que han estat obertes durant tot l’estat d’alarma. 

Segons Barcelona Comerç, “després que la setmana passada poc més del 15% del comerç dels eixos comercials de proximitat de Barcelona van obrir les seves portes sota la fórmula de la cita prèvia, aquesta setmana entre un 10 i un 20% més d’establiments han fet el mateix. En tots els casos, els comerços han aixecat la persiana complint amb les mesures de seguretat establertes i amb altres addicionals que han adoptat per garantir la seguretat dels seus clients i dels seus empleats.

El comunicat segueix explicant que “Atenent els criteris mèdics i científics que apuntarien a la continuïtat de la nostra ciutat a la fase 0, Barcelona Comerç vol insistir en el compromís del comerç de proximitat vers la salut de tots els ciutadans. El fet, però, de no poder reprendre la nostra activitat agreuja la nostra situació i és per això que insistim a les administracions en la necessitat de prendre mesures operatives, fiscals i econòmiques més contundents de suport al sector. Tenint en compte les restriccions establertes en el servei al comerç, demanem que s’aixequi, per exemple, la restricció d’obertura de comerços supeditada a la cita prèvia i demanem també, un aclariment públic i clara de la disposició del BOE del 8 de maig en què s’interpreta la prohibició de promocions i rebaixes.”

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç